„Layer” înseamnă „strat” în engleză. Îmi place mult acest mod de a purta o ţinută şi în ultimul timp mă îmbrac adesea aşa. Bine, sunt convinsă că bunica mea, care a fost o foarte pricepută croitoreasă şi o femeie deosebit de elegantă, priveşte acum de unde e cu o sprânceană ridicată outfiturile mele în straturi. Dar tot aşa ştiu că le-ar fi acceptat până la urmă, aşa cum a făcut-o de câte ori o convingeam să-mi croiască şi să-mi coase tot felul de nebunii de haine…
Revenind la outfiturile layered. Nu le construim oricum, iar pentru ca rezultatul să nu pară caraghios, ar fi indicat să ţinem cont de câteva sfaturi (nu reguli, fiindcă nimănui nu îi place să i se tot impună mereu reguli la birou, acasă, în modă) cu ajutorul cărora să nu se creadă că ai creat aceste aranjamente vestimentare cu ce ai extras la întâmplare din dulap. 🙂
Numărul de straturi
Nu există nimic stabilit în acest sens, dar eu consider că pentru ca o astfel de ţinută să nu dea impresia că e neîngrijită, dezordonată, ar fi ideal să te limitezi la maximum 3 straturi. Pentru a nu-ţi fi prea cald, foloseşte şi haine fără mâneci.
Combină texturile
Joacă-te combinând diferite tipuri de ţesături. Un outfit creat doar din acelaşi tip de material, fie el gros sau subţire, va părea greoi şi nu va surprinde. Lasă straturile să „curgă” unul din celălalt, să se completeze reciproc.
Conturarea siluetei
Atunci când purtăm haine suprapuse de lungimi diferite riscăm să arătăm mai plinuţe decât suntem în realitate. Pentru ca asta să nu se întâmple, e de preferat să accentuezi talia cu ajutorul curelelor şi al centurilor. Iar dacă vrei să arăţi mai înaltă, încearcă pantalonii şi încălţămintea în aceeaşi culoare sau cizmele peste genunchi.
Culori
Alege culoarea-vedetă pe care vrei s-o pui în evidenţă, iar restul outfitului e indicat sa fie în nuanţe similare.
Piesa de rezistenţă
E una singură. Cămaşa, rochia, bluza… Chiar dacă uneori e acoperită de alte articole de îmbrăcăminte. E doar una. Celelalte haine o ajută să se remarce.
Accesorii
Accesoriile trebuie alese cu grijă, astfel încât ele să nu eclipseze restul ţinutei. Şi nu mă refer aici la zâmbet şi gânduri frumoase: acestea pot fi purtate în număr cât mai mare. 🙂
În outfitul din această şedinţă foto, am purtat partea din faţă a puloverului în jeanşi pentru a sublinia talia. Iar piesa de rezistenţă e ponchoul, bineînţeles. Zilele astea îl poti cumpăra cu reducere de 30% de aici. Poşeta aleasă este de mici dimensiuni pentru a nu se evidenţia prea mult în raport cu ţinuta şi pentru a nu o disproporţiona. Este un clutch tare interesant şi cochet, confecţionat din blană de oaie şi pâslă. Momentan are şi el un preţ redus cu 30% şi e aici.
Îmbrăcăminte şi poşetă Stefanel (le poţi găsi în magazinele Stefanel unde ai avantajul că le poţi proba sau aici), pantofi Musette (aici), ochelari de soare RayBan
Photo credit: Toros Carol
Ai încercat vreodată sau ţi-ar plăcea să încerci? Poate părea o provocare, dar cui nu îi plac provocările? Pentru început construieşte un outfit şi adaugă-i doar un strat. Treptat vei mai adauga şi schimba elemente, culori, texturi şi în scurt timp cu siguranţă vei reuşi să creezi outfituri cu stil, care te vor evidenţia din mulţime.
Cu drag,
Minna