Cum și eu am fost în această situație, știu prin ce trec viitoarele mirese în încercarea de a găsi rochia – de ce nu – perfectă. De aici a pornit ideea de a scrie acest articol. Ca să nu îți răpesc prea mult timp, am decis ca acesta să fie primul articol pe care îl voi scrie despre acest subiect, rochia miresei fiind cel mai important obiect vestimentar al evenimentului.
După ce au fost stabilite detaliile inițiale cum ar fi: anotimpul, rochie cumpărată, închiriată, custom made, din România sau din afara țării (eu aici m-am încadrat, am comandat-o online din SUA 🙂 ) începe căutarea…
Nu e ușor, dar nici imposibil. Multe dintre noi știu cum va arăta rochia în care ne vom căsători încă de pe vremea când eram copile sau adolescente. Diferența e că atunci când ajungem la evenimentul propriu-zis, silueta noastră diferă ca și formă mai mult sau mai puțin. Având în vedere că nu există model urât de rochie de mireasă, ci doar modele care avantajează sau dezavantajează, sper să găsești în aceste articole câteva idei pe care să le consideri utile în alegerea rochiei.
Fiindcă nu există un model anume care să se potrivească unui anume tip de siluetă și doar unuia, hai să încercăm împreună să vedem de unde să începem căutarea. Categoric, de la identificarea tipului de siluetă.
I. Tipuri de siluete
E foarte simplu. Poți face asta prin:
- metoda observației: dezbrăcată, în faţa unei oglinzi mari aflată la aproximativ 2m distanţă
- metoda măsurării: măsurarea prin exterior a umerilor, a șoldurilor şi a taliei, iar apoi compararea rezultatelor.
Poţi obţine una din următoarele variante:
1.Ovală sau măr: umeri lați, bust proeminent, talie plină
2. Triunghi sau pară: circumferinţa bustului şi a umerilor este cu peste 10 cm mai mică decât cea a şoldurilor
3. Triunghi inversat: linia umerilor și cea a bustului, vizibil mai mari decât cea a şoldurilor
4. Dreptunghi sau dreaptă: umerii și șoldurile au cam aceeași lățime, dar talia nu este foarte bine conturată
5. Clepsidră: şoldurile şi bustul aproximativ egale în circumferinţă, talia foarte bine conturată
La care mai putem adăuga:
6. Silueta înaltă: este silueta longilină, ale cărei forme nu ies prea mult în evidență
7. Silueta mignonă: maximum 1.60m înălțime
Și o reprezentare grafică:
II. Tipuri de rochii de mireasă
După ce am văzut cum stăm cu formele, trecem la următorul punct: modelul de rochie. Așa cum noi avem diferite conformații ale siluetelor, și rochiile au diverse forme. Ele ne ajută să balansăm proporțiile siluetelor noastre astfel încât rezultatul final să fie unul plăcut și armonios.
Există rochii de mireasă:
1.În formă de “A” (A-Line)
2. De tip sirenă (Mermaid)
3. De tip Empire (Empire)
4. De tip prințesă (Ball gown)
5. De tip coloană (Sheath / Column)
La care am mai putea adăuga două modele care nu sunt întâlnite foarte des:
6. Rochia mini
7. Rochia a cărei lungime este între genunchi și glezna (tea-length)
Și o reprezentare grafică:
Acestea ar fi pentru început informațiile de care ar trebui să ții cont înainte de a începe proiectul de achiziție a rochiei pe care o vei purta la nuntă. Până la următorul articol în care vom vedea cum folosim informațiile pe care le avem și cum se combină între ele, te invit să identifici tipul de silueta pe care îl ai.
Și tot până la următorul articol, gândiți-vă, vă rog, la următorul lucru: nunta e a voastră. Nu a celor mai buni prieteni, nu a părinților, nu a nașilor… De aceea nimeni nu vă poate influența într-un fel sau altul decizia de a purta rochia pe care o visați. Iar dacă ea este una care să vă avantajeze, complimentele vor sosi odată cu fiecare invitat.
Update: poti găsi următorul articol despre alegerea rochiei de mireasă aici.
Sursă foto: pinterest.com
Cu drag,
Minna