Primăvara e chiar la colţul străzii. Începem să ne gândim la cum va arăta garderoba noastră pentru anotimpul (mai) cald. Un accesoriu pe care ar trebui să îl luăm în serios sunt ciorapii. În acest articol, cei de culoarea pielii. Cum îi poţi purta astfel încât să nu distrugă o ţinută?
Cândva purtarea lor era obligatorie. Înainte era inadmisibil ca o femeie să nu aibă picioarele acoperite. Singurele excepţii acceptate erau în cazul copilelor, al adolescentelor, în sport şi industria divertismentului.
La început erau confecţionaţi din mătase sau fibre sintetice: după 1940 au început să fie făcuţi din nylon, inventat de Irénée du Pont în 1938.
Acum nimic nu mai e interzis şi nimic nu mai e obligatoriu în materie de vestimentaţie. Poţi alege în totalitate ce să conţină un outfit, luând aici în considerare bineînţeles şi dresurile nude.
Dacă nu îţi plac, e clară treaba. După cum tocmai ziceam, nu e obligatoriu să îţi placă. Nu te-a convins nici măcar Catherine, ducesa de Cambridge, cea care i-a readus în prim plan, chiar dacă nu ştim aici cât este protocol şi cât sunt preferinţele ei vestimentare.
Sursa foto: Pinterest.com
În cazul în care însă ai vrea să îi porţi, nu e cazul să te mai întrebi dacă mai sunt sau nu la modă. E simplu: vrei să te îmbraci cu o anumită ţinută şi e frig, vrei să acoperi nişte varice sau bronzul a început să dispară de pe picioare? Poţi apela cu încredere la ciorapi. Cam sună a reclamă asta… 😀
Iată câteva detalii care sper eu să te ajute în alegerea celor mai potrivite perechi de dresuri nude:
Cât mai aproape de culoarea pielii
Ciorapii subţiri nude sau bej pot fi găsiţi în magazine într-o varietate foarte mare de nuanţe. E foarte important ca ei să aibă aceeaşi nuanţă cu cea a picioarelor. Sau o nuanţă cât mai apropiată de aceasta. Este foarte inestetică diferenţa mare de nuanţe dintre cea a pielii picioarelor şi cea a mâinilor.
Marca
Fiind un accesoriu care poate strica imaginea de ansamblu a unui outfit, nu te zgârci atunci când îi cumperi. Nu spun că sunt ieftini, dar, zic, eu, merită să porţi un produs de o calitate superioară şi exact ce ţi se potriveşte. 🙂 Una din firmele care produc (şi) astfel de dresuri care sunt abia vizibile este Falke. Alte mărci dintre care poţi alege sunt Wolford, Calvin Klein, Donna Karan, DIM.
Update: în urma experienţelor pozitive cu brandul Calzedonia ale unor cititoare ale blogului meu, îl adaug la listă. 🙂
Grosime
Între 5 şi 15 DEN: este intervalul de grosimi care face ca acest accesoriu să funcţioneze ca şi second skin.
De evitat
Produsele de proastă calitate, ciorapii scămoşaţi, de o mărime nepotrivită, agăţaţi, lucioşi în timpul zilei, dresurile nude purtate la ţinute sport.
Eu îi consider foarte fashion şi, de ce nu, utili. Mergând mai departe, pot să îţi spun că nu sunt singura căreia îi plac: uite, de exemplu, Loboutin a creat un model de balerini in 7 nuanţe nude pentru a se potrivi la fix cu ciorapii:
Sursa foto: pagina Facebook Christian Loboutin
Tu ce părere ai despre ciorapii nude? Iţi place să incluzi acest accesoriu în ţinutele tale?
Cu drag,
Minna
Eu eram total împotriva lor. Mi se păreau oribili si de prost gust. Asta pana am descoperit unii atat de faini incat am devenit dependenta de ei. I-am luat de la Calzedonia (sper ca pot sa spun numele magazinului) si, desi m-a usturat la portofel ii am de 2 ani si rezista ff bine. Sunt mati si nu se vede ca port ciorapi. Chiar sa fi curioasă sa incerc si alte firme. Mi-am dat seama ca,de fapt, plătești mai putin desi scoti mai multi bani din portofel cand ii cumperi. Intr-adevar ciorapii de calitate nu se compara cu aia de 20 lei pe care ii găsesti la non-stop. Eu zic că merită banii 🙂
Multumesc pentru feedback, Delia. Deoarece a mai scris o doamna pe pagina de Facebook a blogului ca este multumita de acest brand, am decis sa fac un update articolului adaugand si acest brand. Si da, poti scrie linistita nume de marci de fashion pe blogul meu. Imi doresc mult ca el sa devina un loc unde persoanele care il citesc sa afle lucruri interesante dar mai ales utile. Un weekend frumos in continuare iti doresc! 🙂